Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Με όλες τις δυνάμεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα για την Πρωτομαγιά

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις για να φτάσει παντού το κάλεσμα για την Πρωτομαγιά
«Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών»
Με την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας να υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο τη σημασία του συνθήματος του φετινού ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εντείνουν τη δράση τους, με εξορμήσεις και περιοδείες σε δεκάδες χώρους δουλειάς, συσκέψεις και συνελεύσεις, για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων της 1ης Μάη, αλλά και των συλλαλητηρίων που οργανώνουν αυτήν τη βδομάδα (βλ. σελ. 11).
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς θα γίνει στις 10 π.μ.στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Από τις δεκάδες άλλες συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, μέχρι στιγμής τα ραντεβού έχουν οριστεί σε Αρτα (10 π.μ., Εργατικό Κέντρο), Ηγουμενίτσα (10 π.μ., πεζόδρομος - ΟΤΕ), Ηράκλειο (10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας), Καλαμάτα (10 π.μ., κεντρική πλατεία), Λάρισα (10 π.μ., κεντρική πλατεία) και Χαλκίδα (10 π.μ., Στρογγυλό).
Πολύμορφες δράσεις σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
Σε σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αποφασίστηκαν παράλληλα μια σειρά κεντρικές δράσεις. Στις πρώτες από αυτές, την Παρασκευή 20/4, θα γίνει πανεξόρμηση των συνδικάτων στις ΒΙΠΕ Σίνδου και Κιλκίς, ενώ στις 24/4 και 25/4 οργανώνονται κοινές εκδηλώσεις σωματείων με συλλόγους σπουδαστών, φοιτητών, μαθητών εσπερινών σχολείων.
Στάσεις εργασίας, διάρκειας μιας ώρας, την Παρασκευή 27/4 και τη Δευτέρα 30/4, έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με στόχο να αξιοποιηθούν για να φτάσει το κάλεσμα της συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη απεργία στους χώρους δουλειάς. Επίσης, προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, περιοδείες σε σχολές κατάρτισης, εξορμήσεις στα στρατόπεδα, ποδοσφαιρικό τουρνουά 5x5 και σύσκεψη με μετανάστες για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Πρόγραμμα δράσης στον κλάδο των Κατασκευών
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Πρωτομαγιά, η Ομοσπονδία μαζί με τα Συνδικάτα Οικοδόμων οργανώνουν συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και συνελεύσεις σε όλη τη χώρα. Αυτήν τη βδομάδα προγραμματίζονται την Τετάρτη 18/4 στο Ηράκλειο Κρήτης (7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο) και την Πέμπτη 19/4 στη Λάρισα(11.30 π.μ., στο εργοστάσιο ΑΡΜΟΣ και Γενικό Συμβούλιο στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο).
Επίσης, αυτήν τη βδομάδα θα γίνουν στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στην Αττική: Την Τετάρτη 18/4, στο εργοτάξιο του Μουσείου Γουλανδρή(11 π.μ. - 12 μ.). Την Πέμπτη 19/4 στα εργοτάξια του στούντιο «Καραγιάννης» (ΤΕΡΝΑ) στο Μαρκόπουλο (11 π.μ. - 12 μ.), της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ (11 π.μ. - 12 μ.) και του «Παπαστράτου» στον Πειραιά (12 μ. - 1 μ.μ.). Την Παρασκευή 20/4, στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαλήρου (11 π.μ. - 12 μ.).
Συσκέψεις προετοιμασίας
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και ο Σύνδεσμος Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις Αχαΐας καλούν όλα τα σωματεία της Πάτρας, καθώς και τις Επιτροπές Αγώνα από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, σε σύσκεψη αύριο Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) πραγματοποιεί αύριο, Δευτέρα, σύσκεψη της Γραμματείας, με θέμα τη συμμετοχή στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και σχέδιο δράσης για το επόμενο δίμηνο. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).
  • Στο Ηράκλειο, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ καλούν σε σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, την Τρίτη 17/4, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΗ, στην αίθουσα «Ναπολέων Σουκατζίδης».
  • Το Εργατικό Κέντρο Αρτας καλεί σε πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 18/4, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου