Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

«Σπάμε την άτιμη την αλυσίδα»

ΑρχικήΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ

Επανέκδοση της μπροσούρας του Συμβουλίου Περιοχής Πειραιά της ΕΠΟΝ, 

Οι Τομεακές Οργανώσεις Πειραιά και Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ πήραν την πρωτοβουλία επανέκδοσης της μπροσούρας με τίτλο «Σπάμε την άτιμη την αλυσίδα», που αποτέλεσε έκδοση του Συμβουλίου Περιοχής Πειραιά της ΕΠΟΝ το 1945.
Η πρωτοβουλία αυτή είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που θα γίνουν μπροστά στο Φεστιβάλ της ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ στις 29-30 Ιούνη στο χώρο «Καστράκι» στη Δραπετσώνα.
Στην έκδοση αναφέρονται σημαντικές σελίδες της ιστορίας του Πειραιά που γράφτηκαν με την ηρωική και γεμάτη θυσίες συμβολή των ΕΠΟΝιτών στις γειτονιές μας. Μαθαίνουμε για την αλύγιστη και αταλάντευτη στάση που κράτησαν μέχρι το τέλος οι εκτελεσμένοι του Μπλόκου της Κοκκινιάς, οι ηρωικοί υπερασπιστές της «Ηλεκτρικής» που δίνοντας μάχη ενάντια στους φασίστες δεν άφησαν «να μείνουν οι γειτονιές μας στα σκοτάδια». Για την ηρωική μάχη στην ΚΟΠΗ που μετά τη μάχη «μια από τις μεγάλες αίθουσές της έγινε θέατρο, όπου χιλιάδες λαού και νεολαίας έβρισκαν ψυχαγωγία».
Όλη η δράση της ΕΠΟΝ μας διδάσκει ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα της νεολαίας, ο αγώνας σε όλες τις φάσεις του για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο απαιτεί πλήθος μορφών, δράσεων που μαζί με την μαχητική στάση για την κατάκτηση της γνώσης μπορεί να γεννά με ευρηματικό τρόπο νέους δρόμους επικοινωνίας και κοινής δράσης με την πλειοψηφία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.
Παίρνουμε δύναμη και πείρα για την καλύτερη προετοιμασία για τις μεγάλες ταξικές αναμετρήσεις που έρχονται!
Νιώθουμε σιγουριά, γιατί έχουμε όπλα στα χέρια μας, τα συμπεράσματα και τις σύγχρονες επεξεργασίες στη στρατηγική του ΚΚΕ!
Με αφορμή την επανέκδοση αυτού του σημαντικού ντοκουμέντου η ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ διοργανώνει ιστορικό περίπατο την Κυριακή 24 Ιούνη που θα βασίζεται στα ιστορικά γεγονότα της μπροσούρας. Το ραντεβού είναι στις 10 π.μ. στην είσοδο του Κηποθέατρου στη Νίκαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου