Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

11 Μάρτη συλλαλητήριο στο Κιλελέρ, για να τιμηθεί η 108η επέτειος της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων



kileler
Φώτο αρχείου

Ομοσπονδία Αγρ. Συλ. Φθιώτιδας 

11 Μάρτη συλλαλητήριο στο Κιλελέρ, για να τιμηθεί η 108η επέτειος της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων

Πάρα τις υποσχέσεις που μας έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάτω από την πίεση των τελευταίων κινητοποιήσεων, ο αγώνας συνεχίζεται. 
Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την εγκατάλειψη μας από: το Κράτος, τις Περιφερειακές και Δημοτικές διοικήσεις. 

Ο Σπερχειός είναι έτοιμος να κατακλίσει τον κάμπο, ήδη βγήκε σε δύο σημεία στο Φρατζόμυλο και τις Μεξιάτες, το πρόχειρο γιοφύρι της Μάκρης στο δήμο Μακρακώμης το ξαναέπνιξε το ποτάμι (είχε κατασκευαστεί λόγο της παράλογης με ευθύνη της Περιφέρειας και της Δημοτικής αρχής κατεδάφισης του παλιού), στην γέφυρα του Σταυρού υπάρχουν συνεχείς κατολισθήσεις λόγω της κακής μελέτης του έργου και της αδιαφορίας της περιφέρειας να πάρει επαρκή μέτρα, σε Στυλίδα και Πελασγία έχουν καταστεί αδιάβατοι λόγο τον βροχών οι αγροτικοί δρόμοι (ακόμα και από μπουλντόζες σε ορισμένες περιπτώσεις), βάζοντας όλοι αυτή η κατάσταση σε κίνδυνο και τις ίδιες μας τις ζωές πέρα από την καταστροφή της παραγωγή μας ή την εκτίναξη του κόστους της για μια ακόμα χρονιά. 

Ο ΕΛΓΑ σφυρίζει αδιάφορα, η περιφέρεια τα ρίχνει όλα στο κράτος, οι δήμοι επικαλούνται την έλλειψη κονδυλίων, και η Κυβέρνηση μας τάζει ότι όλα θα αλλάξουν μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ενώ εμείς εντωμεταξύ θα καταστρεφόμαστε. 

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις απέδειξαν ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να βάλουμε φρένο σε όλες τις πολιτικές που μας καταστρέφουν και μας εξαθλιώνουν. 

Γι αυτό καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, όλους τους αγροτικούς συλλόγους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. 

Καταρχήν για να διασφαλίσουμε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης θα γίνουν πράξη. 

Δεύτερον γιατί δεν επιλύθηκαν τα βασικά μας αιτήματα για κατώτερες εγγυημένες τιμές, για μείωση του κόστους παραγωγής, για χτύπημα της ασύδοτης κερδοσκοπίας στα αγροτικά μέσα και εφόδια, για την σύνδεση των επιδοτήσεων/ενισχύσεων με την παραγωγή και την κατάργηση των περικοπών, για ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό που θα καλύπτει το σύνολο των ζημιών από όλες τι αιτίες, για κατάργηση των μεγάλων φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους κ.α. 

Τρίτον γιατί τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη παρθεί, συνεχίζονται να εφαρμόζονται και να «ωριμάζουν» όλο και περισσότερο. Παράδειγμα η νέα αύξηση των συνταξιοδοτικών μας εισφορών στον ΕΦΚΑ και που σε βάθος 2 ετών θα φτάσουν στο 20% για να γίνουν συνολικά 27% μαζί με τις εισφορές υπέρ υγείας. 

Η εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων το 1910 πρέπει να αποτελεί οδηγός σε αυτόν των αγώνα. Για αυτό η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και οι Α.Σ. μέλη της θα πάρουμε μέρος βάζοντας λεωφορεία για την μετάβασή μας στο μαζικό συλλαλητήριο στις 11 Μάρτη στο Κιλελέρ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 108 χρόνων από την εξέγερση και καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουμε μαζικά για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους επαναστατημένους κολίγους διεκδικώντας και εμείς με την σειρά το δικαίωμα να εξυπηρετούμε με αξιοπρέπεια τις ανάγκες της παραγωγής μας και των οικογενειών μας. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2018/02/11-108.html#ixzz58hDRAI8L

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου