Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Να μην καταργηθούν τα πρωινά τμήματα

ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΘΕΡΜΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους σπουδαστές του Δημοσίου ΙΕΚ Θέρμης Θεσσαλονίκης η απροειδοποίητη κατάργηση των πρωινών τμημάτων που λειτουργούσαν στη σχολή, που οδηγεί κάποιους σπουδαστές να χρειάζεται να αλλάξουν ξαφνικά τον οικογενειακό προγραμματισμό τους ή να διακόψουν τη φοίτηση καθώς δουλεύουν απογευματινές ώρες. Το πρόβλημα καταγγέλλει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, που εξηγεί ότι «όταν εγγράφηκαν οι συνάδελφοι στο ΔΙΕΚ Θέρμης, υπήρχε η δυνατότητα επιλογής πρωινού και απογευματινού τμήματος για ορισμένες ειδικότητες. Σημειώνουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που επέλεξαν να φοιτήσουν σε πρωινά τμήματα, είτε εργάζονται απ' το μεσημέρι και μετά είτε έχουν οικογένεια και χρειάζεται να φροντίσουν τα παιδιά τους απ' το μεσημέρι και μετά».
Ομως στις 20/2/2018, την πρώτη μέρα της επανεγγραφής στο ΔΙΕΚ για το εαρινό εξάμηνο, ανακοινώθηκε ότι σταματούν τα πρωινά τμήματα και μετατρέπονται σε απογευματινά. Δηλαδή, η αλλαγή αφορά σπουδαστές που φοιτούν από πέρσι και τώρα μπαίνουν στο 4ο εξάμηνο, ή που γράφτηκαν φέτος με την προϋπόθεση των πρωινών τμημάτων και τώρα πάνε για το 2ο εξάμηνο. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, ο διευθυντής του ΙΕΚ είπε πως ενοχλείται από τα πρωινά τμήματα η λειτουργία του Γενικού Λυκείου που φιλοξενείται στους χώρους του ΙΕΚ και κάνει χρήση των υποδομών του τα τελευταία πέντε χρόνια.
«Πρακτικά στο βωμό της υποχρηματοδότησης, συνολικά, όλων των βαθμίδων της Παιδείας, ζητάτε απ' τους συναδέλφους να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις προσπάθειες που έχουν κάνει μέχρι τώρα για την απόκτηση της ειδικότητας», σημειώνει ο ΣΥΣΔΙΕΚ και απαιτεί:
  • Διατήρηση των πρωινών τμημάτων τουλάχιστον έως την ολοκλήρωση του προγράμματος όλων των σπουδαστών που ξεκίνησαν ειδικότητα είτε το σπουδαστικό έτος 2016 - '17, σήμερα 4ο εξάμηνο, είτε ξεκίνησαν το σπουδαστικό έτος 2017 - '18, σήμερα 2ο εξάμηνο.
  • Πρόσληψη όλου του απαραίτητου διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού για την άρτια λειτουργία των τμημάτων.
  • Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης του Γενικού Λυκείου και να σταματήσει να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για το σταμάτημα των πρωινών τμημάτων.
  • Το υπουργείο να λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο, ούτως ώστε όλοι οι σπουδαστές να ολοκληρώσουν κανονικά τις σπουδές τους και την ειδικότητα που επέλεξαν.
Την ανακοίνωση του ΣΥΣΔΙΕΚ για το θέμα την κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή, προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου