Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ανοιχτή συνέλευση ηθοποιών στη Θεσσαλονίκη

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σχετική εικόνα
Την Τρίτη 27 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση - συζήτηση όλων των ηθοποιών της Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 16.30. Το κάλεσμα πραγματοποιείται ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής του ΣΕΗ στο ΚΘΒΕ.
Από τη συζήτηση ξεχωρίζουν τα θέματα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ελεύθερο θέατρο, αλλά και η φιλοξενία της έκθεσης και η προβολή ντοκιμαντέρ για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΣΕΗ.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται ανάμεσα στα άλλα:
«Προχωράμε σε αυτήν την πρωτοβουλία γιατί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στην πόλη μας, απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που θέλουν την τέχνη μας κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους και εμάς μέσα στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα. Με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς αντίσταση στην τρομοκρατία που δεχόμαστε στο χώρο δουλειάς μας, στην πρόβα, στην παράσταση.
Η κυβέρνηση και η εργοδοσία έχουν φτιάξει το νομικό πλαίσιο, προκειμένου να αποκαλούνται "καθ' όλα νόμιμα" η απλήρωτη εργασία, η ωρομίσθια ασφάλιση, τα ατελείωτα ωράρια, ακόμα και η πληρωμή με σάντουιτς. Το Σωματείο έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και σειρά κινητοποιήσεων για το ζήτημα. Φαίνεται ότι οι προσπάθειές μας έχουν αντίκρισμα, ότι η εργοδοσία δεν μένει "ασυγκίνητη".
Γι' αυτό και χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και συμμετοχή στη δράση του σωματείου πανελλαδικά. Είναι στο χέρι μας η κατάσταση αυτή να πάρει απάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου