Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να γίνει η σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ    902.gr

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να γίνει η σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, τόνισε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, προσθέτοντας ότι αυτό αποδεικνύεται και από την πρόσφατη συνέντευξη του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα.
Όπως τόνισε η Χρ. Παναγιωτακοπούλου, ο κόσμος μπορεί και πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και να απαντήσει σε ένα βασικό ερώτημα που έχει να κάνει με τη σπουδή που δείχνει η κυβέρνηση για να λύσει το πρόβλημα με το όνομα, κάτι που έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή.
Αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι ενδεχόμενη συμφωνία για το όνομα θα συμβάλει στη σταθερότητα της περιοχής, υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ ήταν αυτό που αιματοκύλισε και άλλαξε τα σύνορα στα Βαλκάνια και από την παρουσία του προκύπτουν οι μεγάλοι κίνδυνοι για την περιοχή μας, κάτι που ούτε οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων δεν αναδεικνύουν.
Καταλήγοντας, επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ ότι οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία θα πρέπει να αφορά γεωγραφικό προσδιορισμό και κυρίως να απαλειφθούν από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας οι όποιες αλυτρωτικές αναφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου