Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ


Καλωσόρισε τους πρόσφυγες στην τοποθεσία Πάλιουρας της Επανωμής

Από την επίσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής
Από την επίσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής
Επίσκεψη καλωσορίσματος στο χώρο όπου φιλοξενούνται οικογένειες Σύρων προσφύγων, στην τοποθεσία Πάλιουρας της Επανωμής, πραγματοποίησαν την Κυριακή 29 Γενάρη μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Τριάδας – Θερμαϊκού.
Κατά την επίσκεψη, συναντήθηκαν και μίλησαν με τους πρόσφυγες που διαμένουν στον καταυλισμό. Ξεναγήθηκαν στον χώρο και ενημερώθηκαν για τα άμεσα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών της προηγούμενης περιόδου. Τέλος, ενημερώθηκαν για τη γενικότερη κατάσταση των προσφύγων και τις προοπτικές μετάβασής τους στις χώρες προτίμησής τους. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για οικογένειες που έχουν περάσει ήδη τη διαδικασία ασύλου και περιμένουν τη σειρά τους για να προωθηθούν.
Οι επισκέπτες παρέδωσαν στους πρόσφυγες επιστολή καλωσορίσματος, μεταφρασμένη στα συριακά, καθώς και ρουχισμό και παιχνίδια για τα παιδιά των οικογενειών και ευχήθηκαν καλή παραμονή και γρήγορη προώθησή τους, ώστε να λήξει η ταλαιπωρία τους. Οι εκπρόσωποι των προσφύγων ευχαρίστησαν για την παρουσία της επιτροπής που τους κάνει να νιώθουν ότι σε τέτοιες δύσκολες στιγμές δεν είναι μόνοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου