Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ Γιορτές για τα παιδιά σε όλη τη χώρα


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και οι παιδικές γιορτές που διοργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αυτών εντάσσεται και η εκδήλωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους του «Καρυπίδη» (πρώην «Αρβανιτίδη»), που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν τα ίδια τα παιδιά των εργαζομένων που βρίσκονται σε πολύμηνο αγώνα για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους. Η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ παρουσίασε την παράσταση «Ο Αη Βασίλης στη φυλακή», ενώ τα παιδιά δεν την παρακολούθησαν απλά αλλά συμμετείχαν ενεργητικά στην... οργάνωση του αγώνα για την απελευθέρωσή του. Απλήρωτοι και άνεργοι εργαζόμενοι πέρασαν ώρες χαράς και γέλιου μαζί με τα παιδιά τους, ενώ απόλαυσαν τα εδέσματα και τα δώρα που προσφέρθηκαν από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Οπως σημείωσε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, «τα δεκάδες ταξικά συνδικάτα, οι Επιτροπές Αγώνα σε κάθε κλάδο του Ν. Θεσσαλονίκης δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, θα είμαστε με όλα τα μέσα στο πλευρό τους έως ότου δικαιωθούν».
Εκδήλωση οργάνωσε το Σάββατο 24/12 και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, στην οποία τα παιδιά διασκέδασαν με παιχνίδι, ζωγραφική, χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και τραγούδι.
Νέες εκδηλώσεις σήμερα και αύριο
Ανάλογες εκδηλώσεις για τα παιδιά έχουν προγραμματιστεί και για σήμερα και αύριο.
  • Σήμερα, Τετάρτη:
-- Από τον Σύλλογο Γυναικών Περάματος «Εστία της Γυναίκας» στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου (Καραολή και Δημητρίου 20).
-- Στα Χανιά, από τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, Ιατρικών Επισκεπτών, Επισιτισμού, την Ενωση συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σύλλογο Γυναικών στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με κουκλοθέατρο και εργαστήρι κατασκευών.
-- Στο Ηράκλειο, από τις Λαϊκές Επιτροπές Νοτίων συνοικιών και δήμου Μαλεβιζίου, τις Ομάδες Γυναικών Ηρακλείου - Μαλεβιζίου, την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Συνδικάτο Οικοδόμων στις 5.30 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Γαζίου (Ελ. Βενιζέλου 171).
-- Από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη του, στην αίθουσά του, στις 6 μ.μ.
-- Από το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ), με την παράσταση «Ο Αη Βασίλης φυλακή» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Αύριο, Πέμπτη:
-- Από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, στις 11 π.μ. στα γραφεία του.
-- Από το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στις 10.30 π.μ., διοργανώνεται εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων, του Παιδικού σταθμού, τα παιδιά που θα νοσηλεύονται τη συγκεκριμένη μέρα, καθώς και τους εργαζόμενους, με την παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας» από το «Κου Κλο - Θέατρο Κρήτης», στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου