Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟ


Στεφάνια στο Πολυτεχνείο κατέθεσαν το ΚΚΕ η ΚΝΕ και ο «Ριζοσπάστης» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του «Ριζοσπάστη» σήμερα Τετάρτη 16 Νοέμβρη. Το στεφάνι του ΚΚΕ κατέθεσε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, της ΚΝΕ ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και του «Ριζοσπάστη» ο Δημήτρης Καραγιάννης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας.
Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν με συνθήματα για την ηρωική δράση του ΚΚΕ μέλη και φίλοι του Κόμματος που ήταν στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου.

Σε δήλωσή της αμέσως μετά η Λουίζα Ράζου τόνισε:

«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου το έδωσαν οι χιλιάδες εργάτες και νεολαίοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στην Ομόνοια και υποδέχτηκαν αγωνιστικά τον ηγέτη της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής δύναμης των ΗΠΑ, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στους χιλιάδες αγωνιστές του Πολυτεχνείου, της αντιδικτατορικής πάλης, αυτοί θρυμμάτισαν την προσπάθεια εξωραϊσμού της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα, όπου επιχειρείται να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι απ’ τη συμμετοχή του στα αιματοβαμμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια θα έχει να κερδίσει και ο ίδιος. Κάθε άλλο, θα καταθέσει νέες θυσίες. Νέα βάσανα περιμένουν τον ελληνικό λαό και τη νεολαία από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς - ΝΑΤΟικούς τυχοδιωκτισμούς. Οι ευχαριστίες του κ. Ομπάμα, που περιθάλπουν τα θύματα της πολιτικής τους, τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, οι ευχαριστίες τους ότι συνεχίζουμε να δαπανούμε το 2% του ΑΕΠ μας για ΝΑΤΟικές δαπάνες δείχνουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα περιμένουν νέα βάσανα την εργατική τάξη, νέες θυσίες, ακριβώς για να υπηρετηθούν αυτά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τα κέρδη της ελληνικής πλουτοκρατίας στην περιοχή. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση μόνος δρόμος είναι ο αγώνας, η αντεπίθεση, η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουμε μπροστά μας τις επόμενες ημέρες».

Σε δήλωσή του ο Νίκος Αμπατιέλος τόνισε:
«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, 43 χρόνια μετά, συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, ζουν καθημερινά στους αγώνες της νεολαίας και του λαού για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Ζουν στον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Το σύνθημα στην γκρεμισμένη πύλη του Πολυτεχνείου "Έξω το ΝΑΤΟ" δεν μπορεί ούτε να ξεχαστεί ούτε να διορθωθεί όσο κι αν προσπαθούν οι σημερινοί απολογητές του συστήματος, είτε με ψεύτικα λόγια είτε με την καταστολή και την απαγόρευση διαδηλώσεων. Με το ΚΚΕ μπροστά βγαίνουμε στο δρόμο της αντεπίθεσης για τις σύγχρονες ανάγκες μας».


Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε εκ μέρους του «Ριζοσπάστη» ο Δημήτρης Καραγιάννης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου