Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλει το «θάψιμο» της αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης από ΕΡΤ3 και ιδιωτικά κανάλια


Τους χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν στα μπλοκ της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής πορείας για την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου προς το αμερικάνικο προξενείο, καθώς και στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. 
Ταυτόχρονα, καταγγέλλει το «θάψιμο» των παραπάνω διαδηλώσεων και εκδηλώσεων από τα αστικά ΜΜΕ, ιδιωτικά και κρατικά, τα οποία προτίμησαν για ακόμα μια φορά να αναλώσουν τον τηλεοπτικό χρόνο στην προβολή των προσπαθειών αμαύρωσης της επετείου από διάφορους προβοκατόρικους μηχανισμούς.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ έχει ως εξής: 
«Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν στα μπλοκ της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής πορείας για την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου προς το αμερικάνικο προξενείο. Χαιρετίζει επίσης τους εκατοντάδες εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ΚΟ Κ. Μακεδονίας μαζί με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή για την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.
Συνθήματα όπως ο Πολυτεχνείο μένει ζωντανό, με τα μονοπώλια ή με το λαό», "Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί", "Ένωση και ΝΑΤΟ, πολέμου συνδικάτο" "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών",  "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" και "Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη, Μπελογιάννη, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", "Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες" έδωσαν τον τόνο στη χθεσινή πορεία, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ έχουν αποφασίσει για το επόμενο διάστημα.
Για μια ακόμα φορά, όμως, τίποτα από αυτά δεν εμφανίστηκε στα δελτία ειδήσεων ή στις ενημερωτικές εκπομπές των τηλεοπτικών ΜΜΕ. Επέλεξαν για ακόμα μία φορά να δείξουν την προσπάθεια ορισμένων πλέον προβοκατόρικων μηχανισμών που δρουν σε διατεταγμένη υπηρεσία να αμαυρώσουν την επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, είτε πετώντας στρακαστρούκες και βεγγαλικά για τα πανηγύρια, πάντα επιλέγοντας την ώρα των δελτίων, είτε παίζοντας "σφαλιάρες" για το αν θα πρέπει να καταθέσουν στεφάνι ή όχι, πράγμα γραφικό ως και γελοίο.
Και αυτό το περιμέναμε από τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά μας κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση η στάση τής κατά άλλα "αντικειμενικής" ΕΡΤ 3, που συντονισμένη προφανώς με την κεντρική διοίκηση της ΕΡΤ έχει επιλέξει να μην προβάλλει το τελευταίο διάστημα τις δραστηριότητες του ΚΚΕ. Προφανώς για τη διεύθυνση της ΕΡΤ 3 δεν είχαν θέση στο δελτίο ειδήσεων (μεσημεριανό ή βραδινό) οι καταθέσεις στεφανιών από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, τον ΣΦΕΑ και οργανώσεις και σωματεία που αντιπροσωπεύουν χιλιάδες Θεσσαλονικείς, αλλά η προσπάθεια ορισμένων, που στην καλύτερη περίπτωση αντιπροσωπεύουν τον εαυτό τους και μόνο, να εμποδίσουν την κατάθεση στεφανιών από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και ειδικά οι εργαζόμενοι και η νεολαία για την "εικονική πραγματικότητα" που κυβέρνηση και ΜΜΕ πάνε να διαμορφώσουν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου