Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Τώρα είναι η ώρα για κλιμάκωση της πάλης, με προετοιμασία απεργιακής απάντησης!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την περασμένη Πέμπτη στο Σύνταγμα
Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την περασμένη Πέμπτη στο Σύνταγμα
Μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία έστειλαν χιλιάδες διαδηλωτές από τα δεκάδες συλλαλητήρια τουΠΑΜΕ την περασμένη βδομάδα σε όλη τη χώρα. Ηταν μια μαχητική εργατική - λαϊκή απάντηση στην πολιτική που «ματώνει» το λαό για τη στήριξη του κεφαλαίου, στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη ξεδιπλώνονται από την κυβέρνηση.
Τώρα είναι η ώρα για κλιμάκωση της πάλης, με εντατική προετοιμασία για πανεργατική απεργία, κόντρα σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να νομοθετήσει μέτρα κατά παραγγελία των μονοπωλίων ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας, όπως έχει ήδη συμφωνήσει με το κουαρτέτο από τις πρώτες συζητήσεις για την 3η «αξιολόγηση».
Οπως έδειξε και με το νομοσχέδιο για το σμπαράλιασμα του ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών, το οποίο ψήφισε με τις απαράδεκτες διαδικασίες του «κατεπείγοντος», μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να προωθήσει με κάθε τρόπο τα νέα αντεργατικά μέτρα που απαιτεί το κεφάλαιο. Το ίδιο ακριβώς επιβεβαιώνουν και τα νέα μέτρα καταστολής που φέρνει ενάντια στις κινητοποιήσεις για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Η απάντηση είναι απεργιακή ετοιμότητα. Πλατιά συζήτηση στους χώρους δουλειάς για την οργάνωση της πάλης απέναντι στην εργοδοσία, για μαζική απεργιακή απάντηση στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης, για να βγει στο προσκήνιο ο αγώνας για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Στόχος είναι αυτή η κόκκινη κλωστή να καθοδηγεί το σχέδιο δράσης και τη λειτουργία των ταξικών συνδικάτων. Ξεκινώντας από το πρωτοβάθμιο σωματείο, τα συνδικάτα να αναδειχθούν σε πραγματικούς οργανωτές και εμπνευστές της πάλης, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις επιχειρήσεις, στα εργοστάσια, στα γραφεία, αναδεικνύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, εντάσσοντας νέες δυνάμεις στη μάχη.
Στην ημερήσια διάταξη κάθε σωματείου, σε γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις, εργατικές συγκεντρώσεις, είναι ανάγκη να αναδειχθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή του εργαζόμενου, να οργανωθούν παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Με αιχμή την οργάνωση της πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους για αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, συνολικά για βελτίωση των όρων και των συνθηκών δουλειάς. Να δυναμώσουν οι αγώνες για την κατάργηση όλου του αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου, που εξασφάλισαν και ενισχύουν προς όφελος των εργοδοτών όλες οι αστικές κυβερνήσεις.
Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς: Ηδη δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις υπογράφουν το κοινό κάλεσμα 9 Ομοσπονδιών για απεργιακή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου για το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος. Οι αποφάσεις μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερες, η πάλη αυτή να αγκαλιάσει τους εργαζόμενους, με οδηγό και την πείρα από την πρωτοβουλία για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που στήριξαν πάνω από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Ενισχύουμε τις εστίες αντίστασης, παλεύουμε να συγκλίνουν σε ένα μεγάλο ποτάμι ενάντια στο ίδιο το κεφάλαιο
Οι εργαζόμενοι, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, δεν ξεκινούν από το «μηδέν». Οι εστίες αντίστασης που αναπτύσσονται σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς αποτελούν πολύτιμη μαγιά, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη γενικότερη αγωνιστική ανάταση των εργαζομένων.
Τέτοια θετικά παραδείγματα είναι οι οικοδόμοι σε μεγάλα εργοτάξια της Αθήνας, που δίνουν αυτήν την περίοδο τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, ο αντίστοιχος αγώνας στον όμιλο ΟΤΕ, ο πολύμορφος 9μηνος αγώνας που δόθηκε από τους μεταλλεργάτες στη Ζώνη, ο οποίος κατέληξε στην υπογραφή ΣΣΕ και συνεχίζεται με τη μάχη για την εφαρμογή της. Οι αγώνες των νοσοκομειακών γιατρών, οι κινητοποιήσεις σε εργοστάσια χημικής βιομηχανίας, στα πρακτορεία Τύπου, η μάχη στο Δημόσιο ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση», η ίδια η οργάνωση της πάλης από συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές ενάντια στους πλειστηριασμούς...
Αυτές οι εστίες αντίστασης απέναντι στην εργοδοσία πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες και κυρίως να συγκλίνουν σε ένα μεγάλο ποτάμι αγωνιστικής δράσης, σε μια γενική αναμέτρηση με το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που το υπηρετούν. Ενιαιοποιώντας αιτήματα και διεκδικήσεις, να βγάλουν στο προσκήνιο την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, προβάλλοντας τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες, οι οποίες είναι ασυμβίβαστες με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Απέναντι στα κάλπικα «αφηγήματα» της «δίκαιης ανάπτυξης» από την οποία τάχα θα ωφεληθούν όλοι, η πάλη των εργαζομένων και του λαού, η μαζική απεργιακή απάντηση στα νέα αντεργατικά μέτρα είναι αυτή που θα στείλει σαφές μήνυμα: Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους! Δεν ανεχόμαστε την αντιλαϊκή πολιτική, δεν δεχόμαστε τις θυσίες δίχως τέλος. Με ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, παλεύουμε για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, για να περάσουν οι εργαζόμενοι και λαός στο δρόμο της αντεπίθεσης.

Γ. Ζαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου