Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Κανένας συμβασιούχος απλήρωτος, μόνιμη δουλειά για όλους

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  • Καλεί στην αυριανή στάση εργασίας με προσυγκέντρωση στις 11.30 μ.μ., Ομόνοια
  • Συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ από το κλαδικό του νομού Θεσσαλονίκης
Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής
Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. έως λήξη του ωραρίου) του κλάδου και στηνπροσυγκέντρωση που οργανώνει στις 11.30 π.μ., στην Ομόνοια, απευθύνει τοΣυνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής με ανακοίνωσή του. Το Συνδικάτο αναδεικνύει την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα «για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι συμβασιούχοι μένουν απλήρωτοι».
Οπως σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για μια ακόμα φορά, επιχειρεί να ξεγελάσει τους συναδέλφους συμβασιούχους. Χρησιμοποιώντας διαφόρους τρόπους, επιχειρεί να πάρει πίσω την τροπολογία που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα κάτω από την πίεση των συναδέλφων. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πλειοψηφία των δημάρχων. Ολοι θυμόμαστε την αρχική τους στάση. Κυβέρνηση και δήμαρχοι είναι από την ίδια πλευρά.
Σκοπός τους να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ δηλαδή να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, να καταργήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και να την ανταλλάξουν με εργασία μέσα από τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας. Στόχος τους να αποδυναμώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό, προκειμένου στο άμεσο μέλλον να τις δώσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».
Ακόμα, το Συνδικάτο σημειώνει πως ο αγώνας των συμβασιούχων «για το δικαίωμά τους στη δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας αφορά όλους. Σήμερα, απειλούν με απόλυση τους συμβασιούχους, αύριο θα μπει στο στόχαστρο και το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό μέσα από την αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, χτυπούν και άλλα εργασιακά μας δικαιώματα όπως τα ΒΑΕ».
Στο πλαίσιο αυτό, προβάλλει τα αιτήματα: Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος. Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι. Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις μέχρι τις 31-12-2017 και μετά να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Καμιά υπηρεσία σε ιδιώτες. Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ.
Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που προγραμματίζει στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, καλεί τους εργαζόμενους ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης. Σε συμμετοχή καλεί και η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης.
Αποκαλυπτική η στάση της πλειοψηφίας στην ΠΟΕ - ΟΤΑ
Τις παρατάξεις Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚ), ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ (ΛΑΕ), που συγκροτούν την πλειοψηφία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ - ΟΤΑ), καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - ΟΤΑ για την άρνησή τους να υιοθετήσουν το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ στις 12 Γενάρη, η ΔΑΣ επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είμαστε μπροστά σε σοβαρές αρνητικές εξελίξεις για τους συμβασιούχους, με μία κυβέρνηση που στην ουσία τους εμπαίζει (...)».
Ετσι, δεν μπορεί το πλαίσιο πάλης για τους συμβασιούχους να είναι λίγοι ακόμα μήνες στη δουλειά και γι' αυτό «έχουν τεράστιες ευθύνες οι παρατάξεις της πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή - ΔΑΚΕ) και παρέα και οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) απέναντι στους συναδέλφους συμβασιούχους. Δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να ψηφίσουν μία πρόταση που να έχει μέσα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Είναι ανάγκη σε αυτές τις συνθήκες οι συμβασιούχοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, για αυτούς που τάχα έρχονται σαν "σωτήρες". Καμία εμπιστοσύνη σε όλες αυτές τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που ούτε θέλουν αλλά ούτε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα. Διαπραγματεύονται, παζαρεύοντας παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης για την ημερομηνία λήξης στη δουλειά και μετά στην ανεργία, αυτή είναι η προοπτική του αγώνα που δίνουν για τους εργαζόμενους».
Απεναντίας η ΔΑΣ - ΟΤΑ μπροστά και στην αυριανή πανελλαδική στάση εργασίας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν «διεκδικώντας να μην μείνει κανείς απλήρωτος, να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να πάμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος με αυτό το σύνθημα, αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος πάλης το επόμενο διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου