Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια ανακύκλωσης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια ανακύκλωσης «ΣΑΛΛΗΣ» και «ECOTRANS» στη Σίνδο, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποίησε και παρέμβαση στην τεχνική υπηρεσία.
Το σωματείο επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια ανακύκλωσης πολλές φορές το χειμώνα είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε θερμοκρασίες πολικού ψύχους και χωρίς θέρμανση. Αυτές τις μέρες το πρόβλημα οξύνθηκε. Υπήρξαν αντιδράσεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους για το κρύο, οι οποίες όμως αντιμετωπίστηκαν από τους εργοδότες με αδιαφορία και ανεπαρκή μέτρα».
Παράλληλα σημειώνει ότι κατά την παρέμβαση στην Τεχνική Επιθεώρηση ο διευθυντής ζήτησε από τους εργαζόμενους να δείξουν κατανόηση.
Το σωματείο τονίζει ότι, «θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, κανένας εργαζόμενος δεν θα είναι μόνος του απέναντι στην επίθεση που δέχεται.
Τώρα είναι που οι εργάτες στην ανακύκλωση πρέπει διεκδικήσουν δυναμικά και οργανωμένα:
Καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας με επαρκή θέρμανση, εξαερισμό στις καμπίνες, να μην περνάνε νοσοκομειακά απόβλητα από την ταινία, ειδικά γάντια και μάσκες.
Κατώτερο μισθό στα 750 ευρώ και συλλογικές συμβάσεις αορίστου χρόνου με κατοχυρωμένα τα εργασιακά δικαιώματα.
Επιδόματα και υπερωρίες και καταβολή δεδουλευμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου