Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Συνημμένη η επιστολή προς την Αντιδημαρχεία και τη Σχολική Επιτροπή

Αγαπητοί γονείς,
Αποτέλεσμα εικόνας για 10ο δημοτικο σχολειο καλαμαριαςΤο σχολείο μας είναι ο χώρος που τα παιδιά μας περνούν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους και διδάσκονται πολλά πράγματα, είτε με ρητό είτε με άρρητο τρόπο.
Επομένως, η ορθή και ομαλή λειτουργία του σχολείου είναι αναγκαία για τα παιδιά μας.
Επίσης, ο τρόπος που εμείς οι ίδιοι ασχολούμαστε με τα προβλήματα του σχολικού περιβάλοντ
​ο​
ς των παιδιών μας, δηλαδή ουσιαστικά με τα ίδια τα παιδιά μας, είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία αφενός να δώσουμε στα παιδιά μας ένα σαφές παράδειγμα συμμετοχής στο κοινά και συνεργατικότητας και αφετέρου να έρθουμε πιο κοντά στα ίδια τα παιδιά μας.
Είναι επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να δώσουμε ένα πρότυπο συμπεριφοράς ότι σε οποιαδήποτε εποχή –κρίσης ή όχι- υπάρχουν ειρηνικοί και δημοκρατικοί τρόποι να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και είναι εφικτό να τα υλοποιούμε και δεν είμαστε έρμαια των καταστάσεων.
Με αυτές τις σκέψεις
​,​
 σας καλούμε να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα που έχουμε ήδη κατά καιρούς θέσει στους αρμόδιους φορείς.
Σας προωθούμε το σχετικό αίτημα που απευθύνεται προς την Αντιδημαρχεία Παιδείας και τη Σχολική Επιτροπή του Δ. Καλαμαριάς για συνάντηση εργασίας ώστε να αντιμετωπιστούν τα καταγεγραμμένα προβλήματα.
Πιστεύουμε βαθιά ότι οι δική
​ ​
σας παρουσία στην συνάντηση θα είναι καθοριστική.
Εύκολα αγνοούνται οι φωνές 4-5 μελών ενός κάποιου Δ.Σ., όπως άλλωστε έγινε παλαιότερα, αλλά δύσκολα αγνοούνται 60 ή 80 γονείς που ζητούν για τα παιδιά τους ένα σχολείο που γίνεται καλύτερο χρόνο με το χρόνο.
Σίγουρα, πολλά μπορούν να γίνουν αρκεί να τα ζητήσουμε. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι ακόμη και οι φορείς στους οποίους απευθυνόμαστε μπορεί να ΄΄βοηθηθούν΄΄ από τη δική μας πίεση ώστε να λάβουν δράσεις που είναι για όλους χρήσιμες.

Θα σας ενημερώσουμε με νεότερο e-mail για την ημερομηνία και ώρα συνάντησης μόλις αυτή καθοριστεί.
Θεωρούμε ότι μόνο η παρουσία όλων μας θα δρομολογήσει λύσεις.

Συνημμένη η επιστολή προς την Αντιδημαρχεία και τη Σχολική Επιτροπή
                              ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
E-MAIL: sgk10dskalamarias@gmail.com


Καλαμαριά, 03 Νοεμβρίου 2016




Προς:





1)  Αντιδημαρχεία Παιδείας,            υπόψη κα. Νικολέττου-Σκάρλιου Βασιλικής
2)  Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής,                           κ.Πετκάκη Σωκράτη

Κοιν.:
1)   Διευθυντή 10ου Δημ. Σχ. Καλαμαριάς,                           κ.Βάσo Γεώργιο
2)   Ένωση Γονέων Δ.Καλαμαριάς
3)   Γονείς μαθητών 10ου Δημοτικού Σχολείου


Αγαπητοί κα.Νικολέττου και κ.Πετκάκη,
Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να σας καλέσουμε σε συνάντηση με στόχο την επίλυση θεμάτων που απασχολουν το σχολείο μας και τα οποία έχουν κατά καιρούς τεθεί και παλαιότερα χωρίς όμως να έχει δρομολογηθεί κάποια λύση.

Αναλυτικότερα, σας θυμίζουμε ότι ήδη από το Μάρτιο του 2016 ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, μετά από επανειλημμένους τραυματισμούς μαθητών και έντονες και πολλές διαμαρτυρίες γονέων, αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 12ης Ιανουαρίου 2016 να συστήσει τριμελή τεχνική επιτροπή για τη διερεύνηση των σημείων επικινδυνότητας που αφορούν στο 10ου Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, και συνέταξε σχετικά πλήρη και εμπεριστατωμένη Τεχνική Έκθεση Εκτίμησης Κινδύνων και την οποία καταθέσαμε στην Αντιδημαρχεία Παιδείας του Δ.Καλαμαριάς χωρίς καμία μέχρι στιγμής παρέμβαση να έχει γίνει, ούτε καν κάποιες παρεμβάσεις που απαιτούν ελάχιστο κόστος. Σε ανωτέρω έκθεση επισημαίνονται τα επικίνδυνα σημεία εντός του σχολικού συγκροτήματος και προτείνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για κάθε εστία κινδύνου ώστε να προστατευθεί η σωματική ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Περαιτέρω, έχει σταλεί αίτημα από τη Δ/νση του σχολείου για εξοπλισμό της αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου. Με το υπάρχον εξοπλισμό του εργαστηρίου πληροφορικής (που σημειώνουμε ότι και αυτό φιλοξενείται στο παρακείμενο νηπιαγωγείο) είναι αδύνατη η ορθή διεξαγωγή του μαθήματος πληροφορικής. Και αυτό σε ένα σχολείο με τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών σε όλη την Καλαμαριά και από τα μεγαλύτερα, σε πληθυσμό, της χώρας.

Επίσης, από τον Μάιο του 2015 προβήκαμε σε παράσταση στην Αντιδημαρχεία Παιδείας για το θέμα του υπερπληθυσμού του σχολείου μας και αιτηθήκαμε να μην δημιουργηθούν τρία τμήματα στην πρώτη τάξη ώστε σταδιακά τα σχολείο να μπορέσει να επανέλθει σε φυσιολογική λειτουργία. Παρότι λάβαμε αντίστοιχη δέσμευση, το καλοκαίρι που ακολούθησε η δέσμευση αναιρέθηκε εν τοις πράγμασι. Το ίδιο συνέβη και τη φετινή χρονιά. Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν καταργηθεί όλοι οι βοηθητικοί χώροι του σχολείου και έχουν μετατραπεί σε αίθουσες με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ουσιωδώς η εκπαιδευτική διαδικασία πχ. δεν υπάρχει χώρος βιβλιοθήκης στο σχολείο. Οι αίθουσες που έχουν δημιουργηθεί από διάσπαση αιθουσών λόγω του υπερπληθυσμού του σχολείου λειτουργούν υπό αφόρητες συνθήκες, ιδιαίτερα κατά τις θερμές μέρες καθώς δεν υπάρχει αερισμός και έχουμε την ελάχιστη απαίτηση να εξοπλιστούν με κλιματιστικά μέχρι να επανέλθουν στην πρότερη κατάστασή τους και το σχολείο σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας.
Επιπλέον, σε ένα σχολείο χωρίς θερμομόνωση, λόγω παλαιότητας, υπάρχουν αίθουσες που σε θερμές μέρες αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες και συνεπώς πρέπει να γίνει αντικατάσταση των κουρτινών, ιδιαίτερα σε μερικές αίθουσες που είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ώστε να επιτυγχάνεται τουλάχιστον κάποια σκίαση του χώρου.
Τέλος, με πρωτοβουλία τμήματος της περσινής πρώτης Δημοτικού και την βοήθεια του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κατόπιν εκδήλωσης της σχετικής βούλησης και αναγκαιότητας από δασκάλους του σχολείου μας, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια εγκατάστασης προβολέων στις τάξεις. Για αυτό το ουσιαστικό εφόδιο για το σύγχρονο σχολείο, για το οποίο μέχρι στιγμής αφενός επιβαρύνονται αποκλειστικά οι γονείς και αφετέρου επωφελούνται μόνο όσα τμήματα ΄΄αντέχουν΄΄ να σηκώσουν τη δαπάνη, ζητούμε την οικονομική ενίσχυση του δήμου.
Επισημαίνεται ότι το σχολείο μας αποτελεί το μεγαλύτερο σε πληθυσμό μαθητών σχολείο του Δήμου Καλαμαριάς καθώς φιλοξενεί 460 μαθητές σε 19 τμήματα παρότι κατασκευάστηκε ως 12θέσιο σχολείο με άμεση συνέπεια την παρατηρούμενη αύξηση των ατυχημάτων, ιδιαίτερα στους χώρους αυλισμού των μαθητών, την αύξηση της επιθετικότητας και την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Επειδή, ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων οφείλουμε πρωτίστως να φροντίζουμε για την ασφάλεια των παιδιών μας και την άρτια εκπαίδευσή τους, ζητούμε αυτή τη συνάντηση μαζί σας ώστε να δρομολογηθούν λύσεις άμεσα.

Αναμένουμε τον ορισμό της συνάντησης μας και κυρίως την άμεση επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων.



Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας



              Μιχάλης Πατσίκας                                               Αντώνης Δεμερτζίδης














Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

Βρυούλων 51
55132 Καλαμαριά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου