Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ: Τέσσερα “μελανά” σημεία στο ν/σ για την Κινητικότητα -Να αποσυρθεί

To ΠΑΜΕ εστιάζει σε 4 σημεία του σχεδίου Νόμου για την «κινητικότητα» στο δημόσιο, ζητώντας την απόσυρσή του.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο:
“Τι προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου
    • Στο άρθρο 2 η «κινητικότητα» ορίζεται ως εθελούσια, ενώ στο άρθρο 9 περί «ενδοϋπουργικής κινητικότητας» ορίζεται ως υποχρεωτική. Με άλλα λόγια εάν οι ανάγκες της «κινητικότητας» καλυφθούν εθελοντικά καλώς, εάν δεν καλυφθούν τότε δίνεται η δυνατότητα στις Διοικήσεις των Οργανισμών να μεταθέτουν, να αποσπούν εργαζόμενους και χωρίς τη θέληση τους.
    • Καθιερώνει το «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας» και θέτει μια βασική προϋπόθεση: για να γίνει η μετάταξη, η απόσπαση, η συνυπηρέτηση, η αμοιβαία μετάταξη, πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί η δομή, ο οργανισμός με τα κριτήρια του νόμου Βερναδάκη και αμέσως μετά θα αξιολογείται ο δημόσιος υπάλληλος από το «φορέα υποδοχής». Αυτή η αξιολόγηση θα γίνεται και με συνέντευξη.
    • Στο άρθρο 4 η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι Οργανισμοί είναι επαρκώς στελεχωμένοι εάν σ’ αυτούς υπηρετεί το 50%(!!!) του υπαλληλικού προσωπικού που προβλέπεται. Δηλαδή νομιμοποιεί την υποστελέχωση της δημόσιας διοίκησης.
    • Στο άρθρο 2 ορίζει ότι όποιος πάρει μετάθεση ή απόσπαση θα μετακινείται με τα ίδια εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Προειδοποιούμε ότι πρόκειται για προσωρινό ελιγμό της κυβέρνησης. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του κουαρτέτου είναι όσοι ενταχθούν στην «κινητικότητα» να υποστούν νέες μεγάλες μισθολογικές περικοπές μέσω της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς». Αυτό έγινε στους εργαζόμενους στη Τοπική Διοίκηση, αυτό γίνεται και τώρα στους συνταξιούχους όπου η νέα μείωση των συντάξεων τους γίνεται μέσω της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς».
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του κουαρτέτου είναι όσοι ενταχθούν στην «κινητικότητα» να υποστούν νέες μεγάλες μισθολογικές περικοπές μέσω της κατάργησης της όποιας «προσωπικής διαφοράς» έχει μείνει από τα 2 τελευταία μισθολόγια (4024/2011 & 4354/2015). Αυτό έγινε στους εργαζόμενους στη Τοπική Διοίκηση, αυτό γίνεται και τώρα στους συνταξιούχους όπου προωθείται νέα μείωση των συντάξεων μέσω της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς»”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου