Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

«ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ» Ακυρες έκρινε το Πρωτοδικείο άλλες 68 απολύσεις εργαζομένων

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιμεντα χαλκιδας
Ακυρες έκρινε το Πρωτοδικείο Χαλκίδας ακόμα 68 απολύσεις εργαζόμενων στα «Τσιμέντα Χαλκίδας», οι οποίοι είχαν προσφύγει σε αυτό. Οι συγκεκριμένες απολύσεις είχαν γίνει από τον Ιούλη του 2014 μέχρι και τον Αύγουστο του 2015 και η δίκη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Με πέντε στον αριθμό νέες αποφάσεις, το δικαστήριο χαρακτηρίζει και αυτές τις απολύσεις άκυρες, αφού σύμφωνα με το σκεπτικό ο εργοδότης δεν ακολούθησε τη διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους απολυμένους, ενώ έκρινε προσωρινά εκτελεστή την καταβολή μισθών υπερημερίας.
Η νέα απόφαση έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αποφάσεις στις 30/1/2015 με τις οποίες το Πρωτοδικείο Χαλκίδας κήρυξε άκυρες τις απολύσεις των πρώτων 118 εργαζομένων που είχαν απολυθεί από τον Απρίλη του 2013 έως και τον Ιούλη του 2014. Συνολικά, η πολυεθνική απέλυσε 229 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενάντια στην άρνηση του υπουργείου να εγκρίνει τις απολύσεις. Το ΣτΕ, με τη σειρά του, έστειλε προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο της ΕΕ.
Η απόφαση του ευρωδικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες μέρες, αλλά, όπως έχει δηλώσει ο πρώην υπουργός Εργασίας, η κυβέρνηση αναμένεται να συμμορφωθεί με την κατάργηση της διοικητικής έγκρισης που πρότεινε ο εισαγγελέας, ενώ στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο σχεδιάζεται η πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά και η αύξηση του ποσοστού των θεσμοθετημένων απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου